Misa ya Kiswahili - afrikansk sensommer

Jenitha Abela Kameli

18.07.2017

Torsdag d. 17. august kl. 19.30 opfører fire af stiftets ungdomskor - deriblandt Haslev Kirkes - det hidtil største tanzanianske korværk Misa ya Kiswahili - også kaldet Swahilimessen

En af de helt store begivenheder i sensommeren er, at vi Roskilde Stift får besøg af 10 dygtige musikere og dansere fra Tanzania. Sammen med fire danske ungdomskor opfører de en hel gudstjeneste, som er komponeret af musikeren Jenitha Abela Kameli over traditionelle tanzanianske melodier. Musikken - Misa ya Kiswahili/Swahilimessen - har været undervejs i mange år, og har tidligere været opført og indspillet i Danmark og Norge.

I år fejres 500-året for Reformationen blandt andet ved, at vi i Roskilde Stift vil vise, hvordan Lutherske Kirker ser ud i andre dele af verden. Størstedelen af de inviterede musikere og dansere kommer fra den Evangeliske Lutherske Kirke i Tanzania og er sammen med korene fra Holsted, Halsskov, Faxe og Haslev Kirker med til at give os et indblik i den spiritualitet og musikalitet, man er rundet af i den østlige del af det afrikanske kontinent. Gudstjenesten er bygget op over blandt andet bibelske tekster og de kendte messeled (f.eks kyrie og gloria), som vi også kender dem fra kirken her til lands. Men musikken er helt anderledes, og der er også tekster om den konkrete situation et menneske lever i, lige dér hvor musikken er blevet til.

Teksterne, som er skrevet på swahili af komponisten, er oversat til dansk og vil blive sunget på begge sprog.

Medvirkende:

Jenitha Abela Kameli, komponist, korleder, percussion, sang