Grøn Kirke - det er nemt at komme med, og det er lige så nemt at holde op igen!

Et af kirkens nyanlagte blomsterbede. Foto: Allan Juel Jensen

24.10.2017

Haslev Kirke har igennem en årrække været medlem af netværket "Grøn Kirke" ud fra bevidstheden om, at vi allesammen kan være med til at gøre en forskel, når det gælder klima og bæredygtighed for kloden, skaberværket.

Der er mange "grønne" tiltag ved Haslev Kirke, som alle er baseret på frivillig medvirken og en god portion kreativitet. Nogle er meget synlige, andre opdager man ikke, hvis man ikke lige har fået det at vide. Det er nemt at komme med i de forskellige frivillige arbejdsgrupper og få medbestemmelse, og det er lige så nemt at holde op igen!

Et af de seneste synlige tiltag er kirkens blomsterlaug, som laver (og frit udvikler) buketter og dekorationer til alter, m.m. blandt andet ved hjælp af kirkens egne nyanlagte staudebede - læs mere her.

Blandt andre tiltag kan nævnes, at en gruppe mennesker på skift bager alterbrød efter en bestemt velsmagende opskrift - kaldet Englebrød - til hver søndag.

Og som noget helt nyt er en gruppe gået igang med at strikke fine hvide "dåbsklude" med forskellige mønstre og motiver som en særlig hilsen til de nydøbte og deres familier.

Bæredygtigheden som begreb tænkes altså ind i tanken om fællesskab og medmenneskelighed.

Kirken har en grøn handlingsplan, som ofte bliver gennemgået, opdateret og udviklet. Den giver et overblik over tiltagene specifikt i Haslev Kirke og kan blandt andet downloades fra "Grøn Kirke-netværkets" seneste nyhedsbrev

Hvis man har lyst til at være med på den ene eller anden måde, kan man henvende sig til formanden for kirkens grønne udvalg, Grete Juel Jensen på tlf. 51885630