Musik i kirken

PÅSKELØRDAGS AFTENSANG

Lørdag den 20. april kl. 16:30 vil der traditionen tro være en lille times musik i Haslev Kirke vekslende med fællessang og læsninger. I år får aftensangen mest karakter af koncert, idet fem unge blæsere fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium spiller Carl Nielsens smukke blæserkvintet – hvor sidste sats bygger på melodien ’Min Jesus, lad mit hjerte få’.

Der vil som tidligere være fællesspisning på Galleri Emmaus, hvor Emmaus serverer deres legendariske påskelam for 100 kr. plus drikkevarer. Tilmelding til Kirkekontoret eller direkte til Galleri Emmaus.

MGK-KONCERT

Søndag den 28. april kl. 14:00 vil nogle af den kommende generation af klassiske musikere give koncert i Kirkehuset i forbindelse med det årligt tilbagevendende kursus, som sjællandske MGK arrangerer. MGK er musikskolernes konservatorieforberedende uddannelse.

LIVSMESSEN

Mandag den 6. maj kl. 19.30 er der i Haslev Kirke premiere på en helt ny dansk folkemusikmesse. Salmedigteren Iben Krogsdal har skrevet teksterne og kaldt sin messe for LIVSMESSEN, fordi den omhandler menneskelivet fra vugge til grav med alle dets kriser og højdepunkter. Og en af landets mest progressive folkemusikgrupper TRIO MIO har skrevet helt ny musik til Ibens tekster. Til både fællessang, solosang og korsang. Betty Gregers Arendt er solist, og Ole Bjerglund Thomsen er præst ved denne musikgudstjeneste.

ORGELJAZZ

Organisten Mads Granum er om nogen en organist, der kan få et stort kirkeorgel til at swinge. Det gør han i Haslev Kirke tirsdag den 7. maj kl. 19:30. Med sig har Mads sin faste energiske trommeslager Martin Klausen. Indimellem swingende orgelmusik vil publikum få lejlighed til at synge med på nogle af de nye danske salmer, som Mads har sat musik til. Flere af dem findes i sangbogen ’100 salmer’, som bliver brugt ved gudstjenester i Haslev Kirke. Betty Gregers Arendt synger for.

Både LIVSMESSEN og jazzkoncerten er en del af den store årlige gudstjenestekonference, som Folkekirkens Uddannelses og Videnscenter afholder på Galleri Emmaus.

BAOBAB SISTERS

Tirsdag den 21. maj kl. 19:30 får Haslev Kirke besøg af den dansende vokalgruppe Baobab Sisters. Vokalgruppen består af 7 velsyngende kvinder og bliver ledet af tidligere forstander for Krogerup Højskole Rikke Forchhammer. Rikke har haft sine teenageår i Tanzania, hvad har givet inspiration til først verdenskoret Papaya og nu forrygende Baobab Sisters.

Koncerten er en del af Emmaus’ kursus ’Så syng da DK 2019’. Der er gratis adgang til alle musikarrangementerne, men der samles ind til skiftende gode formål, så medbring en god gave.

Carl Nielsen
Musikere fra den konservatorieforberedende uddannelse MGK
Trio Mio
Mads Granum