Musik i kirken

TRE SMÅ OG TRE STORE
Søndag d. 22. september kl. 14.30

Haslev Kirkes egen organist, Peter Arendt, spiller denne eftermiddag tre af J.S. Bach's cembalotoccata'er på kirkens lille orgel skiftevis med de tre tilsvarende orgelværker i samme tonearter på kirkens store orgel.

Koncerten ligger i forlængelse af højmesse, kirkefrokost og det årlige menighedsmøde, men kan sagtens nydes uden deltagelse i de forudgående arrangementer.

Der er gratis adgang.

KULTURNAT - fortællekoncert Mazel Klezmerband
Fredag d. 27. september kl. 19.30

På Kulturnatten i år er temaet "Billeder". I Haslev Kirke kan man derfor denne aften (blandt flere andre arrangementer) opleve Mazel Klezmerband præsentere en fantastisk fortællekoncert med billeder af den store fransk/russisk/jødiske maler Chagall.

Der er gratis adgang.

ORGELSTAFET
Mandag d. 4. november kl. 19.30

Amalie Hersnack Grunnet og Amanda Marie Mortensen er to unge organister, som begge er ved at afslutte deres studier på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. De er i fuld vigør i det professionelle liv - Amalie er organist i Nærum Kirke, Amanda går på solistklasse.

Denne aften udfordrer de to sig selv og hinanden, når de giver sig i kast med to af orgellitteraturens største komponister, Mendelssohn og Bach.

Bach triosonater regnes for noget af det sværeste, der er skrevet for orgel. Mendelssohn var meget inspireret af Bach, og man siger, at han "genopdagede" Bach og begyndte at opføre hans musik i en tid, hvor den ikke havde været spillet længe. Det er derfor ikke mærkeligt, at Mendelssohn skriver seks sonater for orgel, ligesom Bach har skrevet seks sonater for orgel. Karakteren er dog en helt anden.

Bachs sonater er skrevet som triosonater, hvilket vil sige at venstre hånd, højre hånd og pedal, har hver deres ligeværdige stemme, hvorimod Mendelssohns sonater trods den store Bachsinspiration er mere romantisk inspireret. De er dramatiske og med stor variation i udtryk.

Til koncerten kan man høre hver af de to organister spille både en sonate af Bach og en sonate af Mendelssohn.

Koncerten er gratis.

Se mindre