Musik i kirken

SANGENES BLÅ BOG I
onsdag den 30. januar kl. 19:30

Vi skal have en ny højskolesangbog i 2020! Som optakt til arbejdet med at finde sangene til denne mest solgte af alle danske bøger har Danmark Radio lavet en lang række spændende udsendelser med titlen SANGENES BLÅ BOG.

Haslev Kirke har inviteret to af dem, der mest levende fortalte om dansk kulturhistorie i disse radioudsendelser, nemlig Katrine Frøkjær Baunvig fra Syddansk Universitet samt tidligere højskoleforstander Jørgen Carlsen. De skal ikke snakke om den kommende højskolesangbog. De skal lave en sangaften for os og med os med deres egne yndlingssange: danske sange med meninger bag. Katrine Frøkjær Baunvig lægger ud onsdag den 30. januar kl. 19:30. Katrine underviser til daglig på Syddansk Universitet i religionshistorie. Derudover en hun nok mest kendt for sin bog ’Den eneste ene: Hvordan vi lærte at drømme om den store kærlighed’. Så mon der ikke sniger sig en enkelt kærlighedssang ind denne aften?

VARM MUSIK TIL EN KOLD TID
mandag den 25. februar kl. 19:30

I den som regel grå, kolde og triste danske vinter kan man virkelig trænge til livskraftig musik med varme og glød. Og det er lige præcist, hvad Ensemble Storstrøm leverer, når de mandag den 25. februar kl. 19:30 giver koncert i Haslev Kirkehus.

Hele programmet har rod i det gamle Østeuropas folkemusik. Der lægges ud og sluttes af med to virkelige klassikere, nemlig Brahms’ ungarske danse og Dvoráks slaviske danse. Indimellem spilles Bartoks bondedanse og tjekkiske Martinus kammermusik nr. 1. Længst væk når programmet med et stykke musik af den nulevende komponist Benjamin Yusupov fra Tadsjikistan.

Ensemble Storstrøm, der består af otte musikere (3 strygere, 3 blæsere, harpe og klaver), er Faxe Kommunes eget topprofessionelle orkester, idet kommunen bidrager til ensemblets drift. Derfor er denne koncert også arrangeret i samarbejde med Faxe Kommune. Alligevel er det gratis at komme ind – men der samles ind til Folkekirkens Nødhjælps sogneindsamling 2019, der således bliver skudt i gang denne aften med et brag af en klassisk koncert. Så medbring gerne en god gave.

SANGENES BLÅ BOG II

mandag den 4. marts kl. 19:30

Tidligere højskoleforstander Jørgen Carlsen fra Testrup Højskole behøver næppe nogen præsentation. Carlsen har været en af de mest markante meningsdannere igennem den seneste generation. Derudover var han med i det udvalg, der redigerede Højskolesangbogen 2006. Og nu sidder Carlsen som formand for det udvalg, der skal samle trådene til den nye Højskolesangbogen 2020.

Jørgen Carlsen kommer til Haslev Kirkehus mandag den 4. marts kl. 19:30 for at lede en fællessangsaften. Vi har givet Carlsen helt frie hænder til at vælge sine egne yndlingssange denne aften, men mon der ikke også kommer et par spørgsmål fra salen til den kommende højskolesangbog?

Der er gratis adgang, men der samles ind til Folkekirkens Nødhjælps sogneindsamling 2019.

Katrine Frøkjær Baunvig
Ensemble Storstrøm