Sorggruppe i Haslev Kirke

I efteråret har en sorggruppe mødtes gennem nogle måneder. Det viste sig ikke muligt at imødekomme alle henvendelser og ønsker om at deltage i gruppen, så derfor opretter vi en ny sorggruppe fra januar 2019.
Det er manges erfaring, at netop den mørkeste tid på året, kan være svær at komme igennem, - og det kan forstærkes af at sorg og savn fylder meget, hvis man har mistet et nærtstående menneske.
Sorg er et livsvilkår. Sorg slipper ingen udenom, for sorgen er en nær følgesvend til kærligheden til et andet menneske. Sorg kan have forskellige ansigter og kan komme til udtryk på meget forskellig måde fra menneske til menneske. Sorg kommer man ikke over, men sorg kan blive lettere at bære, hvis den deles. Sorggruppen er derfor et tilbud om at være med i en gruppe med andre i lignende situation, hvor man deler tanker, følelser og erfaringer med hinanden.
Tilbuddet fra Haslev Kirke fra januar er rettet til pårørende og efterladte efter et dødsfald tæt på. Der er tale om en samtalegruppe, hvor vi kan dele erfaringer, dele sorgens forskellige sider og ikke mindst hjælpe og støtte hinanden.
Sognepræst Margith Pedersen understreger, at der ikke er tale om en gruppe, hvor man er i terapi, og sorggruppen forsøger ikke at fjerne sorgen eller at presse deltagerne til at ”komme videre”, men i fællesskab kan vi støtte og hjælpe hinanden i en svær tid.
Haslev Kirke inviterer til et forløb over 6 gange i den mørkeste tid, vinteren 2019. Det vil være tirsdagene: 22. januar, 5. og 19. februar, 5. og 19. marts samt en afslutning efter aftale.
Mødetidspunktet vil hver gang være kl. 19.00 – 20.30.
Kirkehuset ved Haslev Kirke er den fysiske ramme omkring møderne, og hver gang sluttes der af med en aftensang og Fadervor. Der kræves ingen bestemt tro eller overbevisning for at være med. Gruppens ledere har naturligvis tavshedspligt.
Mødested: Haslev Kirkehus, Kirkepladsen 8 A.
Gruppens to ledere:
Præst ved Haslev Kirke, Margith Pedersen