MUNDBIND - nu også i Haslev Kirke og Kirkehus

Kære brugere af Haslev Kirke og Kirkehus!

Så er det meldt ud, at også folkekirken er omfattet af de skærpede krav omkring brug af mundbind.
Herunder ser I den officielle formulering.
Tingene bliver igen noget mere besværlige, men vi glæder os over, at vi kan fortsætte med at holde gudstjeneste og andre arrangementer.
Vi håber, at rigtig mange fortsat har lyst til at benytte sig af kirkens tilbud, - og har man glemt sit mundbind, udleverer kirkens personale gerne et.

Fra torsdag skal alle bære mundbind i Haslev Kirkes bygninger, når man ikke sidder ned. Præsterne er undtaget fra kravet. Det fremgår af den seneste opdatering af coronaforskrifterne på Kirkeministeriets hjemmeside

Sent onsdag aften opdaterede Kirkeministeriet retningslinjerne for håndtering af covid-19 i kirkerne. Som ventet kommer det generelle krav om at bære mundbind eller visir på offentlige steder også til at gælde for kirker og trossamfund. Af Kirkeministeriets opdaterede FAQ (Q 34-40) fremgår det, at

• Kravet omfatter ansatte, frivillige, deltagere og besøgende på 12 år og derover.
  • Kravet gælder, når man bevæger sig ind i, ud af eller rundt i lokalerne.
  • Kravet omfatter ikke, når deltagere sidder ned eller knæler.
  • Kravet omfatter ikke, når deltagerne som led i en religiøs ceremoni kortvarigt rejser og sætter sig på den samme plads.
  • Kravet omfatter ikke forkyndere og medvirkende under udøvelse af ceremonier.
  • Kravet omfatter ikke foredragsholdere og andre optrædende under menighedsaktiviteter.
  • Kravet gælder for møder med offentlig adgang, for eksempel menighedsrådsmøder.
  • Kravet gælder også for kontorer med offentlig adgang, for eksempel kirkekontoret.
  • Kravet omfatter ikke kirkekor, der øver.